Zespół Szkół Budownictwa i Kształcenia Zawodowego w Koninie

Zespół Szkół Budownictwa i Kształcenia Zawodowego im. Eugeniusza Kwiatkowskiego w Koninie

LogozsbikZ

KONKURS Z TRADYCJAMI

środa grudzień 11, 2019

9 grudnia godz. 11.30 w ZSBiKZ odbył się „ Konkurs z Tradycjami”.  Rozstrzygnięto dwa konkursy zawodowe w konkursie „ Najpiękniejszy stół Bożonarodzeniowy” ,  rywalizowały klasy z poziomu 1-3 technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa. W konkursie na „Najsmaczniejszy Piernik Świąteczny ” uczestniczyły klasy branżowe z poziomu 1-3 w zawodzie kucharz . Oceny prac uczniów  dokonało niezależne Jury, w skład którego weszli zaproszeni goście : P. Małgorzata Hopen - Kierownik Wydziału Oświaty w Koninie, P. Urszula Maciaszek - Prezes Stowarzyszenia Młodzi Aktywni oraz  Radna Miasta Konina, P. Katarzyna Giszter- Przewodnicząca Rady Rodziców w ZSBiKZ im E. Kwiatkowskiego w Koninie,  P. Piotr Jasiak –Szef  firm Gastronom oraz Gwarek w Ślesinie  oraz Panie  Anna Koziarska i Sylwia Nawrot  z Centrum Wsparcia Rzemiosła, Kształcenia Dualnego i Zawodowego w Koninie.  Swoją obecnością zaszczycił nas także PRZEGLĄD KONINSKI.

Świątecznego nastroju w tym dniu nie brakowało.  W tle konkursowych emocji wybrzmiewały piosenki świąteczne w wykonaniu szkolnego chóru. Wybór najlepszego stołu i najsmaczniejszego piernika z pośród 25 propozycji był niezwykle trudny, ale komisja oceniająca spisała się na medal.

I mamy nagrodzonych!

 „ Najpiękniejszy Stół Bożonarodzeniowy” wykonały klasy:

I miejsce – 1 TH

II miejsce - 3TŻG

III miejsce - 1TŻh

„Najsmaczniejszy Piernik Świąteczny ” wykonały uczennice:

I Miejsce – Andżelika Biernacka z kl. 3BK

II miejsce –  Klaudia Kozłowska z kl. 1bLK

III miejsce – Małgorzata Czepkajło z kl. 1BKL

Piernik był pracą indywidualną ucznia, wg własnego przepisu i pomysłu na dekorację.

GRATULUJEMY!

Opracowała:E. Nowak


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/zsbikz/ftp/test.zsbikz.konin.pl/wp-includes/post-template.php on line 293
Skip to content