Rozpoczęcie roku szkolnego 2024/2025 – 02.09.2024
Rozpoczęcie roku szkolnego 2024/2025 - 02.09.2024
Godzina 8.30 – zapraszamy uczniów technikum dziennego i szkoły branżowej pierwszego stopnia klas drugich, trzecich i czwartych i piątych na spotkania z wychowawcami
Przydział sal dla klas 2,3, 4 i 5
Godzina 9.30 – rozpoczęcie roku dla klas pierwszych
Spotykamy się na boisku szkolnym, a następnie uczniowie zostaną zaproszeni na spotkanie z wychowawcami w salach:
Klasy pierwsze technikum dziennego:
1 TBL; TECHNIK BUDOWNICTWA / TECHNIK LOGISTYK
wychowawca Aneta Szymczak; sala A 5
1 TŻA; TECHNIK ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU / TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
wychowawca Lidia Łukasik; sala A 7
Klasy pierwsze szkoły branżowej I stopnia:
1 BKM – KUCHARZ / MECHANIK POJAZDÓW SAMOCHODOWYCH, sala A 203; wychowawca Edyta Otremba
1 BLC– MAGAZYNIER – LOGISTYK / CUKIERNIK, sala A 103; wychowawca Agata Zioła
1 BMr – MONTER ZABUDOWY I ROBÓT WYKOŃCZENIOWYCH W BUDOWNICTWIE, sala A 104; wychowawca Tymon Zioła
SZKOŁA BRANŻOWA II stopnia - semestr I i III
– zajęcia w roku szkolnym 2024/25 zaczynają się dla semestru I i III 07.09.2024 roku o godz. 8.00.
Informujemy jednocześnie, że nauka w semestrze 1 będzie realizowana dla następujących zawodów:
1.Technik logistyk
dla absolwentów po szkole podstawowej kierunku magazynier logistyk, kwalifikacja SPL.01. Obsługa magazynów
2.Technik pojazdów samochodowych
dla absolwentów po szkole podstawowej kierunków (kwalifikacji):
-elektromechanik pojazdów samochodowych
MOT.02. Obsługa, diagnozowanie oraz naprawa mechatronicznych systemów
-mechanik pojazdów samochodowych
MOT.05. Obsługa, diagnozowanie oraz naprawa pojazdów samochodowych
3.Technik mechanik
dla absolwentów po szkole podstawowej kierunku ślusarz, kwalifikacja
MEC.08. Wykonywanie i naprawa elementów maszyn, urządzeń i narzędzi
4. Technik żywienia i usług gastronomicznych
dla absolwentów po szkole podstawowej kierunku kucharz, kwalifikacja
HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań
5.Technik technologii żywności
dla absolwentów po szkole podstawowej kierunków (kwalifikacji):
- cukiernik SPC.01. Produkcja wyrobów cukierniczych
- Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego, SPC.02. Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
- Piekarz, SPC.03. Produkcja wyrobów piekarskich
- Przetwórca mięsa, SPC.04. Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych
- Przetwórca ryb, SPC.05. Obróbka ryb i produkcja przetworów rybnych
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/zsbikz/ftp/test.zsbikz.konin.pl/wp-includes/post-template.php on line 293